OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Naše společnost je si vědoma ochrany osobních údajů a proto uvádíme kompletní znění: 

 

 

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 O OCHRANĚ FYZICKÝCH OSOB V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POUČENÍ SUBJEKTŮ ÚDAJŮ (DÁLE JEN „GDPR“)

 

 

I. Základní ustanovení

  1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Smaltum, s.r.o. IČ 26694921, se sídlem Janovského 53, Praha 7, 170 00 (dále jen: „správce“). Níže poskytujeme shrnutí základních informací o zpracování a ochraně vašich osobních údajů ze strany správce.
  2. Kontaktní údaje správce jsou:

Adresa: Smaltum, s.r.o., Janovského 53, Praha 7, 170 00

Email: eshop@smaltum.cz

Telefon: +420 606 807 775

  1. Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

II. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

  1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky (uzavírání kupní smlouvy) přes obchodní portál www.smaltum.eu
  2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

III. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

  1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je
  • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.
  • komunikaci s vámi a správu našeho smluvního vztahu včetně ověřování Vašich pokynů;
  • analýzu, hodnocení a zlepšování našich služeb zákazníkům
  • řešení Vašich stížností
  • předložení důkazů v případě možného nebo probíhajícího sporu s Vámi

 

  1. Účelem zpracování osobních údajů je
  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
  • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.

 

IV. Doba uchovávání údajů

  1. Správce uchovává osobní údaje
  • po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu).
  1. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

V. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

  1. Příjemci osobních údajů jsou osoby 
  • zajišťující služby provozování e-shopu (Shoptet) a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,
  • zajišťující marketingové služby.
  • orgánům, kterým máme povinnost poskytovat osobní údaje, včetně policie, soudů a orgánů činných v trestním řízení
  • poskytovatelům služeb, kteří nám poskytují služby související s naší činností, včetně těch, kteří pro nás zajišťují expedici a dopravu zboží, tisk a doručování písemností, hosting, marketing, účetnictví, realizaci plateb a správu dat
  • dodavatelům ERP systému a jejich partnerům, kterým v případě potíží s databází musíme poskytnout tuto k analýze

Vaše osobní údaje mohou být přenášeny v rámci zemí Evropského hospodářského prostoru (dále jen „EHP“), které jsou považovány za země se srovnatelnou úrovní ochrany osobních údajů jako Česká republika.

 

Vaše osobní údaje mohou být shromažďovány námi nebo třetími stranami, jako je: 

Shoptet s.r.o., DIČ: CZ28935675

DPD, DIČ: CZ61329266

FedX: DIČ‎: ‎CZ27139981

Zásilkovna: DIČ: CZ28408306

 

SEZNAM ZPRACOVATELSKÝCH SMLUV PRO ONLINE A OFFLINE SLUŽBY

Shoptet (Podmínky ochrany osobních údajů)

ZAHRANIČNÍ SLUŽBY

Google (Ads Data Processing Terms)
Google Analytics a Google AdWords (Data Processing Amendment)
Mailchimp (Privacy Policy)
Facebook (Data Policy)
Gdrive (Data Processing and Security Terms (Customers)Data Processing and Security Terms (Partners))

ČESKÉ A SLOVENSKÉ SLUŽBY

GoPay (Pravidla ochrany soukromí)
Sklik (Smluvní podmínky pro inzerenty)
Glami (Podmínky použití)
Heureka (VOPOchrana soukromí)
Seznam (Zbozi.cz VOPSreality.cz VOP)
Zásilkovna (VOP)
Pohoda (Nařízení GDPR a program POHODA)

 

VI. Vaše práva

  1. Za podmínek stanovených v GDPR máte
  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
  1. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů (Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz) v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

VII. Podmínky zabezpečení osobních údajů (Jak chráníme vaše osobní údaje?)

Pro zajištění bezpečnosti a důvěrnosti Vašich osobních údajů, která je pro nás mimořádně důležitá, využíváme technická a organizační opatření zejména na ochranu před neoprávněným přístupem k údajům a jejich zneužitím, zajištění bezpečnosti našich IT systémů i obnovu dat v případě incidentu. Kde je to vhodné, využíváme na ochranu Vašich údajů šifrování.

  1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
  2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě.
  3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

VIII. Závěrečná ustanovení

  1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
  2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
  3. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

Doplňující informace

Požádá-li kupující o informaci o zpracování svých osobních údajů, je mu prodávající (správce) povinen tuto informaci předat. Prodávající má právo za poskytnutí informace podle předchozí věty požadovat přiměřenou úhradu nepřevyšující náklady nezbytné na poskytnutí informace.

 

Potřebujete další pomoc?

O zaslání písemné verze „Informací o zpracování a ochraně osobních údajů” můžete požádat telefonicky na tel. čísle +420 606 807 775 nebo písemně na adrese Smaltum s.r.o., Janovského 53, Praha 7, 170 00.

Pokud máte otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů nebo potřebujete jakoukoliv jinou související pomoc, obraťte se prosím na odpovědnou osobu Smaltum, s.r.o. pro oblast ochrany osobních údajů, a to telefonicky na tel. číslo +420 606 807 775, elektronicky na adrese eshop@smaltum.cz nebo písemně na Smaltum s.r.o., Janovského 53, Praha 7, 170 00.

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.